Litt om meg selv

Navn:  Ole Thorbjørn Risan Mjelve
Postadresse:  Postboks 4016 Kvam
Postnr./ -sted:  6434 Molde
Besøksadresse:  Kvam Terrasse 5A i Molde
E-postadresse:  tolle@mimer.no

Det som er skrevet nedenfor er stort sett skrevet, mens vi bodde på Hagneset i Vestnes. Nå (august 2016) har vi, som ungene våre bosatt oss i Molde. Som det vil gå fram av tekst og bilder under andre "knapper" på websida mi er det fullt mulig å dyrke mine hobbyer her jeg bor nå også. Bare ta en titt og send meg gjerne en hilsen via gjesteboka i hjemmesida. Ovenfor ser du også andre adresser til meg.

Jeg er født i 1946 i Molde; der bodde jeg også til jeg var vel 16 år da jeg flyttet sammen med foreldre og søsken til Vestnes. Etter utdanning og senere tjeneste i Posten på forskjellige steder i Norge fra 1965, kom jeg tilbake til Vestnes i 1974 og bodde fram til slutten av juli 2016 på Hagneset, som er nabo til kommunesenteret i Vestnes kommune, som ligger på sørsida av Romsdalsfjorden. Her bodde jeg sammen med min kone, Kårhild Brun Mjelve. Vi har to barn, en datter som er gift og en sønn som er samboende, og ett barnebarn av hvert kjønn. De bor alle (pr juli 2017) på Kvam i Molde. Så nå er de alle innen tre minutters gange.

Tro ikke alt du tror.

Nå som jeg skal forsøke og lage min første hjemmeside på internett tenker jeg selvsagt på hva jeg skal fortelle om. Internett er et "skummelt medium". Det som blir skrevet her blir tilgjengelig for mange.

For en stund siden googlet jeg meg selv. Da kom det faktisk opp forskjellige småting. En sak vakte mer interesse enn de andre fordi den var ukjent for meg, trodde jeg. Det gjaldt en kar som var mishandlet av fire andre, og det eneste navnet som var nevnt i saken var mitt. Hva var dette??? Musepekeren gled over saken og da kom det plutselig fram mer tekst. På bildet sto det: Foto: Ole Thorbjørn Mjelve.

Det viste seg at NRK hadde brukt et bilde jeg hadde tatt i nærheten av gjerningsstedet, som illustrasjonsfoto til en lite hyggelig sak.

Derfor utvider jeg uttrykket "tro ikke alt du hører og ser" til også å gjelde det du tror. Tro ikke alt du tror.

(Ovennevnte er nå rettet på weben.)

Ved Vardestua i Molde 1. januar 2009.

Nå er jeg alderspensjonist etter å ha jobbet forskjellige steder rundt i Norge; først 20 år i Posten, deretter 23 år i Postbanken. I skoleåret 2009/10 var jeg så heldig at jeg kunne hjelpe til med matteundervisning noen timer i uka på barneskolen på Vestnes. Senere har jeg funnet ut at helsa ikke er slik at jeg kan binde meg til slike faste avtaler. Heldigvis har jeg hatt forskjellige hobbyer; noen av disse har jeg fortsatt stor glede av. Enkelte har jeg til og med tenkt å videreutvikle.  

Min hovedinteresse er friluftsliv og da var det perfekt å bo akkurat på Hagneset. Fjorden er et steinkast unna. Her er det fint både for hobbyfiskeren og den som bedriver annen sjøsport.

Oppstigningen til de nærmeste av Vestnesfjella med topper på inntil 1170 moh (Trolltinden) er innen gangavstand. I dette fjellmassivet er det fint å gå både til fots og på ski. Fra toppene er det vid utsikt i alle himmelretninger. På andre sida ligger Åsjellet med sine skogkledte rygger og daler. Åsfjellet er lett tilgjengelig fra flere kanter. I furuskogen her kan man søke roen til fots i sommerhalvåret og gjerne på truger om vinteren. Åsfjellet har også sine utsiktspunkter.

Jeg har stor glede av å vise resten av familien min barndoms turmål ovenfor Molde og kombinerer turene der med å delta i Stikk Ut!, som arrangeres av Nordmøre og Romsdal Friluftsråd. Jeg er også medlem av Moldemarkas Venner.

Her er ett par linker som er verdt et besøk:

        http://www.stikkut.no/

        OG

        http://www.moldemarka.no/

På forespørsel fra Vestnes kommune har jeg beskrevet noen lette turer på Vestnes i Møre og Romsdal Fylkes folkehelseprosjekt Morotur.no;

           http://mrfylke.no/Morotur/Heim

Med denne hovedinteressen har jeg også fått meg en forholdsvis stor bildesamling, som minner om mange trivelige turer både i hjemkommunen og andre steder.

Mer om Vestnes finner du på  www.vestnes.kommune.no

Ved en tilfeldighet blei jeg bedt om å skrive en artikkel om mine barndomsår på Bakken i Molde. Det er utrolig hvor mye som dukker opp fra "dypet" når man begynner å skrive. Artikkelen er trykket i Romsdal Sogelags Årsskrift 2010.

I 2011 blei jeg spurt om å skrive om mine minner fra Folkeskolen i Molde og til årsskriftet for 2012 har jeg skrevet en artikkel om familiens spesielle sykkeltur i 1989 (offroadsykling var ennå ikke blitt vanlig).

Jeg er vel noe over gjennomsnittet engasjert i det som skjer eller ikke skjer i lokalsamfunnet. Dette har ført til at jeg har bedt om og fått spalteplass til en del innlegg i lokalavisene. Og jeg tør stå for mine meninger; så jeg underskriver med fullt navn.